Genel

Bir Takvim Yılı İçerisinde Toplam 50 Ton Tehlikeli Madde ile Faaliyetim Yoksa Ne Yapmalıyım?

TMGD Mühendislik

Tüm faaliyet kollarında (alıcı–boşaltan–gönderen–yükleyen–dolduran–paketleyen–taşıyan) toplam tehlikeli madde faaliyeti bir takvim yılı içerisinde 50 ton altında kalan ve Sınıf 1, Sınıf 6.2, Sınıf 7 ile işlem yapmayan firmalar; öncelikle bakanlıkça yetkilendirilmiş bir Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşu (TMGDK)’nun hazırlayacağı EK-3 raporu ile birlikte Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi (TMFB) çıkartılmalıdır.

Firma faaliyetinin yıllık 50 tonun altında olduğunu resmi evraklarla raporlandıktan sonra bu raporu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Bölge Müdürlüğü’ne sunarak muafiyet hakkı kazanmalıdır. Bu işlem her yılın ocak ayında tekrarlanarak muafiyet güncellenmelidir.

Bu raporlama ve işlem takiplerini sadece yetkilendirilmiş TMGD kuruluşları yapabilmekte olup bünyesinde TMGD bulunduran firmalarda TMGDK’lardan hizmet almak zorundadır. Yıllık faaliyet 50 ton ya da üstünde gerçekleşiyor ya da firma Sınıf 1, Sınıf 6.2, Sınıf 7 ile işlem yapıyor ise muafiyet yerine Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ataması yapılmalı ve hizmet alınmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir