Genel

Tehlikeli Madde Taşımacılığı

TMGD Mühendislik

Tehlikeli Madde Taşımacılığı

Küresel bazda, gelişmiş ülkelerin hepsinin uyum sağlamış olduğu bir sektör haline gelen lojistik, milenyum çağı ile beraber; temellerini sağlam kaynaklara oturtmuş bir alan haline gelmiştir. Yurt içi ve yurt dışı kaynaklı çalışmaların sürdürüldüğü lojistik günümüz Türkiye’sinde dinamik bir sektör haline gelmiştir. Dünyanın gereksinimlerine ve taleplerine hızla cevap vermeyi gerekli kılan lojistik sektörünün gelişimi; teknolojiye de entegre olmuştur. Gelişimin sağlıklı ve hızlı tamamlanabilmesi için hızlı teknolojilerin faydalarından yararlanılmış, bu alanda duyulan istihdama ihtiyaç artmıştır. Kendini geliştirmeye devam eden lojistik firmaları, günümüzde her türlü ürünün ithalat ve ihracatında önemli bir görev üstleniyor. En basit üründen, en karmaşık ve sorun teşkil edebilecek ürünler bile lojistiğin sunduğu imkanlar ile rahatça taşınabiliyor.

Tehlikeli Madde Lojistiği ve Ülkemiz İçin Önemi

  • Ülkenin üretim kapasitesini artırır.
  • Ülke kalkınması için lojistik önemli bir mihenk taşıdır.
  • Taşınma sistemlerinin daha hızlı işlemesine olanak tanır.
  • En uygun taşıma maliyetleri lojistik ilkeleri ile hazırlanır.
  • Lojistik firmaları, taşınma planlarını en doğru biçimde yaparak kaza olasılıklarını en aza indirir.
  • Ülkenin en büyük gelir kaynaklarından biri lojistiktir.
  • Ticaretin olumlu gelişmeleri üzerinde lojistik en etkili sektörlerdendir.

Tehlikeli Madde Lojistiği

Bileşenleri gereği, insana ve çevreye zarar verebilen kimyada olan maddelere tehlikeli madde denir. Tehlikeli maddeler; yanıcı, yakıcı, kanserojen özellikte olabilen içeriklere sahiptir. Ancak tehlikeli maddeler ya da gizli tehlikeli maddeler; günümüzde birçok ürünün içinde bulunabilen kimyasallardır. Ve taşınması esnasında ekstra özen gösterilmeli, gerekli önlemler alınmalıdır. “TEHLİKELİ MADDE KARGO YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER“ başlıklı yazımızdan alınması gereken önlemleri daha yakından inceleyebilirsiniz.\r\n\r\nYazımızdan da incelediğiniz gibi tehlikeli maddeler yükleme aşamasına geçmeden, alıcısına varana kadar gerekli tedbirler ile taşınan maddelerdir. Tehlikeli maddeleri, hayatımızdan çıkarmamız söz konusu değildir. Çünkü hayatımızın her alanında aslında tehlikeli maddeler ile karşı karşıyayızdır. Ancak unutmamalıdır ki, bu maddelerin büyük kazalara ve felaketlere yol açmaması için TMGD hizmeti alınmalıdır. Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanlığı anlamına gelen TMGD ile, tehlikeli maddelerin olası zararları ve kriz anları en iyi şekilde yönetilir.

Tehlikeli Madde Ve Lojistiği

Türkiye’nin lojistik sektörü içerisinde tehlikeli madde oranlarına dair bir istatiği bulunmamakla birlikte, araştırmacılar tehlikeli maddelerin sektör içerisindeki yerini enerji ve yakıt sistemleri üzerinden hesaplıyor. Türkiye’nin enerji lojistiğinde önemli bir paya sahip ürünlerden biri de akaryakıttır. Hızla gelişmeye devam eden akaryakıt sektörü içerisinde yer alan ürünler ise birer tehlikeli maddedir. Taşımacılığı oldukça risk taşıyan bu ürünler için TMGD danışmanları hizmet vermekte ve faaliyetler danışmanların yönergesi ile ilerlemektedir. Aynı şekilde petrol de ADR’ye uyumlu olarak ilerleyen; denetim ve eğitimler ile kontrol altında tutulan ürünlerden biridir. 

Tehlikeli Maddelerin Zararlarından Korunmak İçin Alınan Önlemler

  • Her bir madde, kimyasına uygun olarak paketlenir.
  • Her bir madde, ayırıcı etiketler ile sınıflandırılır.
  • Tehlikeli maddelerin denetimi için TMGD danışmanları hizmet verir.
  • Tehlikeli maddenin olası zararları göz önünde tutulur ve kaza önlemleri alınır.
  • Ürünler ayrı olarak depolanır.
  • Her maddenin Güvenlik Bilgi Formu vardır.

Siz de lojistik sektörünün önemli bir parçası olan ve her geçen gün gelişmeye devam eden tehlikeli maddeleriniz için TMGD hizmetimiz ile taşınabilir; maddelerinize KKDİK kayıt, Güvenlik Bilgi Formu (GBF), MSDS belgesi oluşturmak için TMGD TR Mühendislik’i ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir