Genel

Tmgd Nedir

TMGD Mühendislik

Tmgd Nedir

Tmgd nedir ve kimler tmgd almalıdır? Tmgd tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı olarak bilinmektedir. Danşmanlık hizmeti hangi alanlarda verilmektedir?

Havayolu Tmgd Hizmeti
Karayolu Tmgd Hizmeti
Deniz Tmgd Hizmeti
Demiryolu Tmgd Hizmeti
olmak üzere dört başlık altında toplanabilir.

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitimi

Tehlikeli madde güvenlik eğitim danışmanlığı eğitimi, taşınması durumunda tehlike arz edebilecek maddelerin doğru bir şekilde nakliye edilmesini sağlayan danışmanlara verilen eğitimi ifade eder.
Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması ile bu ürünlerin nasıl, ne şekilde, ne kadar bir süreç içerisinde, kimler tarafından taşınabileceği açıkça belirtilmiştir. Ülkemizin de 2010 senesinde imzalayarak kabul etmiş olduğu bu anlaşma ile tüm çizgiler belirlenmiş, süreç danışmanlarını yetiştirmek üzere eğitime dönüştürülmüştür.

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) olarak ifade edilen bu kimseler, öncesinde detaylı ve sağlam bir eğitim alarak tehlikeli maddelerin taşınması durumu ile ilgili sürece vakıf olurlar. İşletmeleri içerisinde tehlikeli madde grubuna girecek herhangi bir ürün bulunduran her firma, bu danışmanı işe almak zorundadır. Bu maddelerin gerektiği şekilde taşınması, nakliyesi, paketlemesi, yüklemesi, araçlardan indirilmesi gerekmektedir; aksi taktirde hem insana hem de çevreye zarar verebilir. Danışman da bu zararı önlemek, gerekli tedbirleri almak amacıyla çalıştığı işletmenin mevzuatlarla belirlenmiş bir şekilde işini yapmasını sağlar. Bu alanda çalışacak diğer personelin bilgilendirilmesinden de sorumlu olur. Kısaca, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitim alan bu danışmanlar, sürecin her bir adımından yetkili tek kişidir.

TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ NEREDEN ALINIR

Üniversitelerin Fen ve Mühendislik bölümlerinde tehlikeli madde ve güvenlik programı/bölümü ön lisans mezunu olan herkes tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitimi alarak bu işi yapabilir. Fakat bu bireylerin; kaçakçılık, dolandırıcılık, sahtecilik, hırsızlık veya rüşvet suçlarından ceza alarak hüküm giymemesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra danışmanlık için yangın söndürme eğitim merkezlerinin uygulamalı yangın söndürme eğitimine katılmış olup belge almak da zorunluluklar arasında yer alıyor.

Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitimini, TMGDEYB (Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Eğitimi Yetki Belgesi) sahibi tüm kuruluşlardan alabilirsiniz. Gerekli danışmanlık sertifikasını alabilmek için eğitimi başarı ile tamamlayıp sınavdan geçer not almalısınız.

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) Eğitimini almaya karar verdiyseniz; kursa kayıt olmak için teslim etmeniz gereken birtakım evraklar mevcuttur. Bunlar; kesin kayıt formu, kimlik fotokopisi, adli sicil kaydı, noter onaylı lisans diploma fotokopisi ve iki fotoğraftır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir