Genel

Aşıların Güvenle Taşınması İçin TMGD Hizmeti Gerekli Midir?

TMGD Mühendislik

Hastaneler, tıp merkezleri ve diğer tüm sağlık kuruluşları tehlikeli maddeleri bünyesinde bulunduran kuruluşlardır. ADR yönetmeliği gereğinde denetlenen sağlık kuruluşlarında; çok fazla kimyasalla işlem yapılması ve bunun yanı sıra bakteri, mikrop ve virüs gibi bulaşıcı patojenlerin bulunması sağlık sektöründe tehlikeli madde güvenlik danışmanlarını da zorunlu kılmıştır. Bulunan tehlikeli madde içerikli bileşenlerin; korunmasını, denetlenmesini ve bertaraf edilmesini sağlayan TMGD kuruluşları, güvenli taşıma için de önemlidir. Özellikle günümüzde Covid-19 salgınına karşı gelmek adına piyasaya sürülen aşıların dağıtımı ve taşınmasında TMGD, kilit bir öneme sahiptir. Günümüzde tüm dünya ülkelerinin dahil olduğu bu salgında aşılar, bileşenleri gereği tehlike yapıda olduğundan tehlikeli madde güvenlik danışmanlarının kontrolüne tabi olarak piyasaya arz edilmektedir.

Aşılar Nasıl Taşınır?

Aşıların etkinliğini koruyabilmek ve zarar görmesini engellemek için alt-üst sıcaklıklarına uyum sağlamak son derece hayati bir öneme sahiptir. Çünkü aşıların etkinliğini kaybetmesi, beklenen verimin karşılanmamasına sebep olabilir. Bu maddi kaynakların kötü etkilenmesine yol açtığı gibi, aşılanan kişilerin de yeterli bağışıklığı kazanamamasıyla da sonuçlanabilir. Aşılar taşınırken kullanılan taşımacılık yöntemi soğuk zincir kargodur. Gıda ürünlerinde, dondurulmuş besinlerde ya da çiçek taşımacılığında kullanılan bu yöntem, aşıların da güvenle taşınması için şarttır. Soğuk zincir kargonun önemli halkalarından biri de insandır. İnsan olmadan, soğuk zincir kargonun diğer halkalarının işlemesi mümkün değildir. Zincirin denetim ve yönetim hakkına sahip olan insanlar, cihazları olması gerektiği gibi kullanarak müdahale etme yetkisine sahiptir. Bu da zincirin bozulmadan işlemesi ve aşıların sorunsuz bir şekilde alıcısına ulaşması demektir.

Aşı ve TMGD

Aşılar, üretim aşamasından kişilere uygulanana kadar birçok farklı aşamadan geçer. Uzun bir yolcuğa sahip olan aşının tüm süreç boyunca korunması için TMGD danışmanları vardır. Tmgd hizmeti veren kuruluşlar, sağlık kuruluşlarına entegre çalışarak sorunsuz bir teslimatın gerçekleşmesini sağlar. Tüm taşıma süresi boyunca, aşıların zarar görmemesi ve yolculuk esnasında oluşabilecek acil durum prosedürlerinin gerçekleşmesinden sorumludur.

Aşı Taşınırken Tehlikeli Madde Yönetimi Nasıl Olmalıdır?

  • Aşılar, belirlenen şartlar gereği araca yüklenmelidir. Isı şartları kesin olarak sağlandıktan sonra yükleme yapılmalıdır.
  • Maddenin özgeçmişi niteliğine sahip Güvenlik Bilgi Formu eksiksiz olarak doldurulmalı; maddenin kimyası, açıklaması ve önlemleri açık bir şekilde belirtilmelidir. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu anlamına da gelen MSDS ya da Güvenlik Bilgi Formu’yla ilgili daha detaylı bilgi içi “Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızı ziyaret edebilirsiniz!
  • Aşıların, TMGD danışmanlarıyla birlikte depo alanlarına götürülmesi esnasında mümkünse izole alanlar kullanılmalıdır. Aşıların, başka insanlarla teması kesilmelidir.
  • Kimyasal değerlendirme uzmanları aracılığıyla tüm personel bilgilendirilmeli ve gerekli eğitimler yapılmalıdır.

Sadece aşı ya da sağlık sektöründe hizmet vermeyen TMGD, hayatımızın her alanında karşımıza çıkan tehlikeli maddelerin güvenle taşınması, çevre ve insan sağlığının maksimum derecede korunması için son derece önemlidir. Siz de hayatımızın her alanında karşımızda çıkan tehlikeli maddelerinizi, güvenle alıcısına ulaştırmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz! TMGD TR Mühendislik olarak alanında uzman mühendis ve kimyasal değerlendirme uzmanı ekibimizle hizmet vermekteyiz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *