Tmgd Yıllık Faaliyet Raporu Örnekleri
Firmaların tüm faaliyet kollarında (alıcı–boşaltan–gönderen–dolduran–paketleyen–taşıyan) 1 yıllık süreçte (1 Ocak / 31 Aralık) yapmış oldukları faaliyet miktarlarının beyan edildiği bir raporlama sistemidir.
Her yıl mart ayının sonuna kadar geçilen sene özelinde raporlamalar firmaya hizmet veren Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı tarafından hazırlanarak sisteme girişleri yapılmaktadır.
Tehlikeli madde faaliyet belgesi (TMFB) sahibi olan firmalar, her yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bir önceki yıl içerisinde faaliyetini gerçekleştirdikleri tehlikeli maddelerin, Tehlikeli Madde Yıllık Faaliyet Raporu bildirimini yapmakla yükümlüdürler.
Bakanlığa bildirimler her yıl 1 Ocak ve 31 Mart tarihleri arasında yapılmaktadır. Firmanın bir önceki yıla ait tehlikeli madde faaliyet miktarlarını, firmanın TMFB üzerinde ataması bulunan Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) e-devlet üzerinden girişini yapar ve işletmede bulunan U-Net yetkilisinin de onayından sonra bakanlığa Tehlikeli Madde Yıllık Faaliyet Raporu bildirimleri yapılmış olur. Firmalar TMFB’lerinde yer alan tehlikeli madde faaliyet taraflarına göre bildirimlerini yapmalıdır. Bu faaliyet tarafları ADR’de ve Tehlikeli Maddelerin Karayolunda Taşınması Hakkında Yönetmelikte de belirtildiği üzere “Alıcı-Boşaltan-Gönderen-Yükleyen-Paketleyen-Taşımacı-Dolduran-Tank Konteyner/Portatif Tank Sahibi” olarak belirtilmiştir.
TMGD Yıllık Faaliyet Raporuna örnek olarak; boya üretimi yapan bir firma,üretim için dışarıdan satın aldığı ve sahasına indirdiği tehlikeli hammaddelerden dolayı Alıcı-Boşaltan, üretim sonunda oluşan tehlikeli maddeleri ambalajladığı için Paketleyen-Ambalajlayan ve bu tehlikeli maddelerin satışını yapmak üzere gönderdikleri ve araca yüklediklerinden dolayı Gönderen-Yükleyen faaliyeti bulunmaktadır. Firmanın kendine ait uygun yetki belgeli araçları var ise ayrıca Taşımacı faaliyeti de eklenmelidir. 2022 yılının Ocak ve Mart ayları arasında, firmanın 2021 yılında gerçekleştirdiği tehlikeli madde faaliyet miktarlarına göre Tehlikeli Madde Yıllık Faaliyet Raporları Ulaştırma Bakanlığı’na e-devlet sistemi üzerinden bildirilir.
Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi bulunan ancak az miktarda tehlikeli madde ile iştigal eden firmalar, her yıl Ocak ve Mart ayları arasında bir önceki yıla ait tehlikeli madde faaliyet miktarlarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına sunarak muafiyet raporu almaları gerekir. Muafiyet raporu yetki belgesi bulunan Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşları (TMGDK) tarafından hazırlanıp bakanlığa sunulmaktadır.
Ayrıca Pkd Hazırlama ile ilgili detayları uzman ekibimizle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.Atex ile ilgili yazımızı da incelemenizi önermekteyiz.Ayrıca U etds ulaştırma elektronik takip sistemi ile kimyasallarınızda korsan taşımacılığın önüne geçmek için neelr yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.