Genel

Tmgd kursu nasıl seçilir?

TMGD Mühendislik

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı olmak isteyen bireyler bakanlık tarafından onaylanmış bir TMGD kursu tarafından eğitime tabi tutulur.
Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitimi alarak mesleğe adım atmak isteyen bireyler, öncelikle bu alanı, iş olanaklarını, mesleki şartları çok iyi araştırmalıdır. Öncelikle kendi özelliklerinin danışmanlığa uygun olup olmadığına karar vermelidir. Bu aşamadan sonra yeterli niteliklere sahipse ilk olarak bir TMGD kursu araştırmalıdır. Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitimi veren kurslar arasından seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Bu konuda da dikkat etmeniz gereken birtakım hususlar mevcuttur.

TMGD KURSU İSTANBUL ÖNERİLERİ

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı eğitimi için seçeceğiniz TMGD kursunun bakanlık tarafından bu eğitimi vermeye hak kazanmış olması gerekmektedir. Eğitim merkezinin bu özelliğine dikkat ettikten sonra elbette alacağınız eğitim ve eğitmenleri merak edeceksiniz. İletişime açık, müfredata uygun bir şekilde eğitim veren kurs ile yola devam etmeniz gireceğiniz tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı sınavı için oldukça önemlidir.

TMGD kurslarında göreceğiniz eğitimleri, özel olarak bu alanda eğitim alıp sertifika kazanan bireyler verir. Size sunulacak eğitim konularının içerikleri, anlaşma ve mevzuatlara uygun bir şekilde oluşturulur. Bireyler, TMGD kurslarında ADR tehlikeli madde güvenlik danışmanı eğitimi için asgari 49 ders saati almalıdır. Kişi, bunun yanı sıra RID, IMDG Kod veya IATA DGR çalışma alanları için de yetki istiyorsa, her bölüm için ayrıca 10 saatlik ek ders görmelidir. Eğitim merkezlerinin her programı için mevzuat tarafından belirlenen aday sayısı 20’dir. TMGD kursunda verilecek bir dersin süresi ise 50 dakika olmalıdır. Danışman adaylarının günlük ders programları 3 dersten az ve 7 dersten çok olmamalıdır. Devam zorunluluğu bulunan TMGD kurslarında eğitimi verilecek müfredat konularından bazıları şu şekildedir:

  • Tehlikeli madde taşımacılığı ile alakalı ulusal mevzuat ile uluslararası anlaşma ve sözleşmeler,
  • Tehlikeli maddelerin özellikleri sınıflandırılma çeşitleri,
  • Ambalaj ve paketleme ile tank ve tank-konteyner prosedürleri,
  • Nakliye ve taşıma belgeleri hakkında bilgilendirme,
  • Tehlikeli madde nakliyesinde yolcuların taşınması ile ilgili kurallar,
  • Tehlikeli madde yükleme öncesinde ve boşaltma sonrasında yapılması gerekenler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir